Markering av 15 årsdag til AGS

AGS feirer 15 årsdag!

13. desember markerte vi 15 årsdagen til AGS – avdelingen for gravide og småbarnsfamilier på Lade Behandlingssenter.

Avdelingen åpnet 1. desember 2003. Før åpningen var det travle tider med å vaske og gjøre alt klart for å ta imot de to første gravide. Den ene av pasientene hadde vært på avdeling for avrusing før hun fikk komme inn på AGS og være en av de første pasientene her. Den andre pasienten kom fra A2 brakka, som stod mellom AGS og hovedhuset. Det første barnet ble allerede født i januar 2004.

Siden den gang har det vært 122 familier innlagt på familieavdelingen, derav 185 voksne og 119 barn. Ikke alle har klart seg like godt, men for veldig mange av familiene har tilbudet vårt betydd en ny start i livet. De har fått mulighet til å bli foreldre som tar vare på barna sine, og det å være en familie. Gjennom de 15 årene vi har drevet, har vi fått mange solskinnshistorier med pasienter som har klart seg veldig bra.

Hvert år har vi gjensynsfester hvor tidligere pasienter med familiene sine er hjertelig velkomne. Det er alltid en stor glede å se dem igjen alle sammen. I slike øyeblikk klyper man seg i armen og tenker hvor meningsfylt arbeidet er. «Å bygge et liv og ta vare på det», krever helhetlig og langsiktig behandling, i tillegg til samarbeid på tvers av fag og instanser. For at familiene skal få hjelp er samarbeid meget viktig.

[av_image src=’https://www.blakors.no/content/uploads/sites/12/2018/12/ags-15-år-300×225.jpg’ attachment=’7306′ attachment_size=’medium’ align=’center’ styling=» hover=» link=» target=» caption=» font_size=» appearance=» overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ copyright=» animation=’no-animation’ av_uid=’av-1xe86u’ admin_preview_bg=»][/av_image]

Les mer om AGS her